Sår och Vingåkerfolk!

Nu har vi snart varit på Koh Samui en hel vecka, det har varit händelserikare än väntat faktiskt.
Märkligt är hur folk lyckas skada sig och få sår överallt, Lina som körde bort sin stortånagel på moppen,
Calle har en sårig svullen fot på grund av moppen och Danne har ett stort sår i huvudet efter att sladda omkull på moppen.


Nu när vi under de senaste dagarna umgåtts med Vingåkerfolket varje dag står det klart att ingen av dessa skäms för något överhuvudtaget, det händer något hela tiden.
Simon som har väldigt lätt för att skratta håller på att kvävas när snacket drar igång om vad som händer i Vingåker och hur dom är mot varandra. Så Simon som inte träffat dessa innan ger toppbetyg till denna sjuka men sköna grupp människor!


Idag har vädret varit jättebra men det hindrade inte Calle att ta sovmorgon till 13.00 för att sist komma till stranden!
Det skulle vara Party ikväll då Johan, Ragge, Nyren, Steffe, Martin, och Jonas skulle anlända till Koh Samui, dett blir då inställt pga missad båt från PhiPhi enligt gruppens talesman Ragge.
Känns detta trovärdigt? Knappast det är något som hägrar på Phi Phi :P


Vi avslutar idag med årets "Lika som bär" Tarik och den engelska komikern Mr Bean!



Födelsedag via Facerape och handboll!

Igår tidigt på dagen märker Calle att något är fel på sin Facebook eftersom 10 personer har gratulerat honom på födelsedagen. Någon har då ändrat datum på födelsedag  till just denna dag.
Simon blir genast anklagad men är som vanligt oskyldig, därimot ringer Calle till Danne och Lina som asgarvar och erkänner direkt. Allt var som vanligt hela dagen tills vi kommer ner till Viking Bar för att mysa till det med en bira var. Morlin Pannaka som äger stället är även hon vän med Calle på Facebook och ger honom en present så fort vi kliver in. Calles så kallade "födelsedag" är i detta läge den bästa Facerapen på väldigt länge.
I paketet var det en vitrutig tröja som Calle vägrar ha på sig, men det lär han bli tvungen till som tack.


Efter besöket på Viking Bar åkte vi upp till Danne och Lina för att försöka se handbollen via nätet på något vis, men det misslyckades och vi fick lyssna på radion vilket iofs inte gjorde så mycket att sitta på en balkong med en Chang och lyssna med spänning. Tyvär förlust dock.


Ikväll är det Asian-Cup Final i fotboll Japan och Australien möts och med tanke på hur många australiensare det är här lär det bli liv på stan :)


Simon som nästan aldrig varit i Vingåker hade rätt uppfattning om hur en förfest går till musikmässigt iaf där.
Nämligen spelas det Magnus Uggla, Jumper och mest poppis är Dr Bombay.
:P


Fotbollsgolf, tydligen något för Calle*

Kvällen igår var en lugn och behaglig sådan, med god stark mat och sedan mest slappande från både Simons och Calles sida.


Idag regnade morgonen bort så vi sov till 12 och hoppade på mopparna och åkte ner till stan för att käka.
Efter käket gick vi och kollade in affärerna på gatorna och letade fynd.
Simon hittar ett par shorts han vill ha men storleken var för liten, så han krånglar med damen i affären en bra stund med olika shorts som alla är för små i den färg han vill ha. Till slut ger han upp och säger "Im sorry, I cant find something I like" Det är då han får en kommentar han aldrig fått förut tillbaka, "you are not sorry, you are fat".
Snälla tanter det finns.


Vi träffar sedan Danne och Lina och deras 9 andra vänner från Vingåker som fått för sig att de ska spala fotbollsgolf som gick så otroligt bra förra året, eller inte.
Vi delar in i 3 lag med 4 personer i varje, Simon får vara med Tarik, Admir och Zlatan eftersom han tillhör utseende mässigt att vara med i "Jugge-laget".
Calle visade sig vara riktigt bra och kom på 3:e plats med 65 poäng och Simon bland dom sista på 80poäng.


Vi lägger ut bilder på våra favoriter i området, nämligen de som tvättar våra kläder titt som tätt.
Vi kallar dom "MammaThai" och "SyrraThai". Förra året grät "MammaThai" när Simon gav bort sina överblivna pengar till henne sista dagen. Så hon studsade av glädje när hon fick se oss tillbaka med våra tvärrpåsar.


Ikväll är det köttbuffé på Tre Kronor, det är det som lockar just nu. Det vi är mest besvikna är handbollen som antagligen inte visas alls här nere. Men men Heja Sverige!








Kokosnöt och SOL :)

Idag vaknade Simon på morgonkvisten efter 2 timmars sömn och ser att solen skiner utanför fönstret, underbart eftersom hela dagen innan regnade bort helt och hållet. Solen har inte gått i moln på hela dagen och stranden har varit välbesökt.


Så lite om gårdagens bravader..
Lina, Simon och Calle hittade en liten bar som hade helt galet billigt utbud av dricka, som exempel kostade en redbull/vodka 12 kronor!! Det vore något för Hugo att fundera på.
Efter vistelsen där började festandet och vi for omkring överallt och ingenstans, Calle lurade på Simon mat ute i ett kök på gatan och Simon tappade grillspettet på shortsen och den fläcken är bara att glömma att få bort.
Men hämnden är ljuv då Calle kom hem innan Simon fanns chansen att hitta på något bus.
Simon som i sin egna lilla värld hittar en kokosnöt vid vägkanten som han tar med sig hem och diskar innan han lägger den under sovande Calles huvud.


I vårt "gästrum" hittar Simon Lina yrvaken och frågar hur hon mår, hon ställer sig upp och ångrar sig igen och lägger sig på Calles ryggtavla och nu delar två personer på en kokosnöt som kudde.
Klockan var nu 09.00 och Simon flinar för sig själv och somnar med ett leende på läpparna.


Vi fick besök igår av en MONSTER-fjäril som vi var säkra på var en fladdermus, Calle får panik av en vanlig fluga så han höll på att dö när den flög in i rummet.

Nu är det kväll igen :)





Festnatt och kaos-väder!

Igår var alltså första dagen/kvällen för Simon och Calle på Koh Samui, där har två av Calles tidigare vänner förgyllt tillvaron med namn Lina och Danne.
De har hjälpt till med att installera oss här och självklart är dessa festprissar och det är precis vad vi behöver för att komma i fas.

Dagen igår började lugnt efter den långa resan och allt pekade på en trevlig lugn kväll, så blev det ju verkligen inte förstås. Lina och Danne åker på samma moppe och Danne lyckas köra över Linas tå som slutar med sjukhus för hennes del och får slita bort nageln på sin stortå. Med bandage och naken tå fortsatte sedan festen även för henne.


Våran vän Morlin på Viking Bar fick sin efterlängtade vikinghjälm som vi tog med från Sverige och hon var lyrisk över att se Simon och Calle och utan att vi bad om det satte hon igång Eldkvarns fantastiska låt "Fulla för kärlekens skull" i högtalarna och allt var som det skulle. Sedan var det party till 07.00 på morgonen.


Idag är vädret kaos med regn och åska, så det sovs till eftermiddagen. Det känns skönt för er där hemma att höra antar vi. Fast bättre än snö iaf. Nu kommer snart 9 st personer från Vingåker som är välkända för alla utom Simon, så det blir att fira ankomsten ikväll (igen).



Framme på Koh Samui efter en blandad resa.

Simon och Calle reste detta dygn hela vägen till Thailand och Koh Samui.

Det började med tågresa runt 08.00 för att bara komma till Södertälje då en tågolycka drabbat tågtrafiken genom Stockholm. Det fick bli taxiresa till Arlanda med en datasnubbe som jobbade där och bjöd till och med på resan dit.

Väl framme på Arlanda hugger det till i bröstet på Simon då han ser hur hela ankomsthallen lyser upp genom att Maria Montazami står mitt i hallen.
Simon tjatar på Calle att dom måste fram till henne och ta en bild vilket inte Calle är sen med att hänga på.
Då hennes manager är med visar hon hur man artigt och korrekt hälsar på en sådan fin dam med handslag och en liten konversation.
Sedan tas det varsin bild med denna fantastiska kvinna, både Calle och Simon gick sedan på moln hela resan.

Flygresan gick perfekt och vid utgången på Koh Samuis flygplats väntade skjutsen till boendet, lyxhämtning av en ny personlighet nämligen "Kjella Kongo".

Hur det går för det "röda" laget Johan, Martin, Ragge och Nyren är oklart, var är ni?




Snart skiner Koh Samui*

Nu har Johan, Nyren, Ragge och Martin snart njutit klart på Filippinerna för att anlända till Thailand och göra Patong och Phi Phi öarna osäkert. Filippinerna har varit en fantastisk plats för dessa herrar.

När Simon messade Ragge under fredagen skrev han "Nu Ragge har en vecka av din semester gått"
Simon fick svar på 20 sekunder, "Du kommer iaf inte få uppleva världens bästa ställe Filippinerna"

Ragge har stormtrivts i sol som regn i det asiatiska paradiset och det är trots att viktigast att han trivs då han är värre att ha att göra med än ett trotsigt 3 årigt barn med adhd om han inte får som han vill. ;)


Imorgon (Måndag) lämnar Simon och Calle Sverige för att flyga till Koh Samui och anlända till det älskade huset.
Johan som har hotat Calle med att kissa i hans säng om kylen inte är full med drickbara sorter med en gnutta alkohol i när han kommer ett par dagar senare.
Så imorgon är det bara Jonas och Stefan som inte är på resande fot, men dessa reser på onsdagen fast de inte vet riktigt vilken resa och väg dom ska ta.

Ett lycka till år Simon och Calle*



Resan har en början Fredagen den 14e :)

Yes då var vi äntligen framme vi resans början, imorgon lämnar Ragge, Martin, Nyren och Johan Sverige för att flyga till Bangkok och direkt vidare till Filippinerna för att koppla av i solen.

Ragge som har ringt runt i varje vänkrets han har och retats för att just han ska vara ledig från posten i en hel månad och till sin besvikelse sett på vädret i veckan att det ska bli regn och åska de första fyra dagarna i Filippinerna. (resfeber).


Martin sägs ha varit på en vaxningsklinik häromdagen går in för att få den snyggaste brännan av alla resande och även handlat sol-olja för summor över tusenlappen.


Nyren som har svårt att åka från Rejmyre då han tycker att det är den mest exotiska plats på planeten, och åker därför bara med för att han inte orkar höra Ragges tjat när han kommer hem om hur bra allt varit på resan.


Johan som förra året ljög om en öroninflamation i tre veckor förra året för att slippa gå ner för trappen mot stranden för att i sin ensamhet istället äta chips och titta på Tre Kronor boxen har mycket att bevisa.


Tagga nu!! Imorgon lyfter det mot Paradiset!!!








RSS 2.0