När vi blev fulla för kärlekens skull*

Igår var alltså den uppsnackade pool-festen som skulle vara våran sista fest här på Koh Samui. Alla som var bjudna dök upp under kvällen som bestod av totalt 15 personer. Det badades och spelades spel som våra kära grannar inte var sena att se till att lekarna satte ordentlig fart på festen och dom kom väldigt bra ihop sig med de bjudna från Västkusten. Festen varade runt poolen till ca 00.30 för att sedan ta sig till Viking för att fortsätta, alla var laddade och vi var säkra på att Viking skulle explodera av hoppande och sjungade till svenska klassiker, så blev tyvär inte fallet då det blev en liten splittring på vägen dit. Men vissa hängde på Viking medans andra dansade loss på andra platser, kvällen slutade väldigt olika för alla inblandade men alla hade väldigt roligt och det känns i både kropp och själ dagen efter att det var en lyckad kväll och en riktigt bra avslutning på vistelsen här, vi har nu 2 dagar kvar men det kommer handla om slappa och sola, alltså inte mycket att skriva om.



Våsa kära vänner från Västkusten fick i hemläxa att skriva på ett papper vad deras intryck av oss var person för person, väldigt roligt att läsa och se vad människor man aldrig träffat förut får för bild av oss på en kort tid, och detta kommer vi dela med oss här på bloggen :)


Mr1: Snyggast på stranden, Trevlig solbränd prick som verkade intelligent. Hmm... Ständiga tjejproblem! Alkohol förbättrar(?) hans talförmåga :)


Mr2: Verkar verkligen ha båda fötterna på jorden, snäll och omtänksam dessutom duktig på att upprepa ord i snabb följd! Bikinibikinibikini. En brandman är aldrig fel ;)


Mr3: En go kille man bara vill krama, vi blir glada av att se hans fina tänder och bruna kropp, fötterna på jorden och bikinin är med!!


Mr4: Snygga tatueringar och en söt liten kille, tyvär uppfyller vi inte dina krav vad det gäller silikon. Kanske finns det andra kvaliteter hos oss....


Mr5: Verkade vara äldre än det visade sig, nu i efterhand har vi upptäckt att så var inte fallet! Humorn är på topp och har barnasinnet i behåll. Bra pojkvänsmaterial som verkar veta vad han vill!


Mr6: En glad prick som till och med skrattar när han spyr!


Mr7: Hans högsta prioritet verkar inte vara lata dagarna på stranden och ta vara på soltimmarna. Trots det tycker vi att han är en bra pappakandidat till framtida barn :)





Detta är alltså de intryck vi ger här på Koh Samui tydligen, vi skrattade gott åt detta så tack kära vänner för det hoppas ni får en fortsatt rolig resa även om ni aldrig lär träffa ett gäng med så blandade personligheter som i vårat härliga gäng :)


Det sista som måste nämnas i detta inlägg är fotbollsgolfen som vi gått och hettsat varandra om vem som skulle segra, ord som att man aldrig skulle få stryk mot en tjej hördes ofta, detta fick vi alla äta upp eftersom vinnaren blev just en glad liten tjej från Västkusten. Och den som snackade mest om att leka hem detta var Mr:2 och till hans förvåning kom han sist, jättesist :) Det har varit väldigt kul att dela med oss om vad vi styrt med här och jag hoppas ni som följt detta har fått er ett litet skratt då och då. Snart kommer vi hem till snön och det känns inte alls bra jag avslutar med ett citat från filmen "Tripple X"  

*We Live For This Shit*





SPONSORER FÖR RESAN ÄR.




Avslutningsfesten..

Hej hallå, nu var det ett tag sen ett inlägg kom in här, men det beror på att internet har strular för oss i omgångar och då har det blivit svårt att uppdatera. Så här kommer en sammanfattning om den senaste tiden eller iaf det som kan vara kul att veta.


Vi börjar med det sorgliga som är att Robban, Calle och Johan nu har lämnat oss för att flyga hem, Robban igår och Calle/Johan åkte bara för en timma sedan. Detta är ingenting vi njuter av som är kvar eftersom det splittrar vårat dreamteam men vi ska göra vad vi kan för att behålla Finspångsandan här. Det lär inte bli svårt eftersom halva finspång tydligen är just här på Koh Samui, som exempel fick vi 5 nya grannar idag också det Finspångare.
Nu till avslutningsfesten som tog fart lördag eftermiddag, upplägget var att denna kväll skulle alla med sin inställning och vinnarskallar gå in för att detta skulle bli en kväll att minnas för livet. Vi startade som vanligt uppe på boendet för att sedan ta oss till ett nytt hak "Ice Bar" varav namnet är en bar i ett kylrum som har 7 minusgrader att erbjuda, visserligen fick vi mössa och jacka men att kliva in i vinterklimat med flipflop kanske inte är det ultimata.
Vi stannade i kylrummet för att skicka i oss varsin grogg eller vad man nu ville ha, det kan ha tagit kanske 10 minuter sedan ville alla ut till värmen igen för att se till att alla är laddade och tända på en kväll som det skulle slå gnistor om. Nu var det alltså dags att ta sig till Viking med hela ligan, vi tågade in som det Brasilianska fotbollslaget 1994 och höjde sedan händerna i luften för att alla där inne skulle förstå att den här kvällen skulle bara handla om oss. 
Nu var det igång, låtar önskades och drickbart i samma fart folk tittar på oss som att vi vore från Finspång, och det är just det vi var ute efter. Vi träffar lite människor vi känner igen sen tidigare och dom hänger med i vår fart, det kan bero på att dessa också var just Finspångare. Festen varar hela natten, vissa stannar längre än andra men ingen hade kommit till sitt sovrum innan 05.00 och vissa gjorde det aldrig. Kvällen och natten kan beskrivas som Magisk men Tragisk som Håkan Hellström hade beskrivit den, huvudsaken är att alla hade kul och varje dag har vi skrattat åt den.



Vi bjuder som vanligt på lite bilder nedanför så ni har någon liten aning om hur det är här. Nu är det ara några dagar kvar här och hälften har åkt hem, men vad gör man åt saken? Jo man hittar något positivt med det och laddar om. Andreas, Jesper, Simon och Nicke ska njuta in i det sista innan de åker hem till kalla Sverige. För att sedan ladda om för en återträff i sommar på någon ö på västkusten, Eller?!








Match + Segerfest

Klockan 17.00 den 7:e februari var det dags för landskamp mellan Thailand och Sverige på Koh Samui, och det svenska lagets trupp bestod av 7 grabbar från Finspång och två inlånade Thailändare. Thailand sparkade igång matchen genom att ha avspark, Sverige ser riktigt pigga ut och det dröjer inte länge innan det genom ett drömanfall blir mål, ett mål som det lär snackas om här en tid framöver. Sverige fortsätter att imponera och hänger dit ännu en boll i nätet, nu är ställningen är 0-2 och Thailand börjar inse att något måste hända för att inte släppa in fler mål eftersom matchen spelades först till 5 mål. Inom loppet av 5 minuter ser Sverige hängiga och slitna ut och då sätter Thailand dit två snabba mål. Nu börjar vinnarskallarna ryka på planen eftersom det inte finns en bra förlorare i det hela svenska laget, efter att ha skällt ut varandra och gnällt börjar Sverige nu ta tag i matchen och ska vara glada att Thailand inte lyckats överlista vår målvakt som gång på gång gör de omöjliga
räddningar som krävdes. Sverige petar turligt in en boll men Thailand kommer direkt tillbaka med ett mål, det är nu det måste hända vid ställningen 3-3 att döda matchen innan Sverige går helt på knäna som de gjort redan efter 5 minuter in i matchen, men nu börjar Thailand bli sega i benen och Sverige gör både 3-4 och 3-5 och sista målet firas med att målskytten sliter av sig tröjan av lycka och gör den härliga "Luca Toni" målgesten. Matchen är vunnen i svensk ära och det måste ju bara firas, det skulle det göras också på Finspångsvis.




Så till firandet lite kort, förfesten inleddes på boendet för att sedan ta sig till den Australiska baren "Bondi" för att se Chelsea - Arsenal. Där träffar vi fler finspångs-folk som vi självklart hängde med. Vi blev kvar ett bra tag på "Bondi" för att spela olika spel och ha trevligt. När notan kom in och det var dags att gå vidare träffar vi på ännu fler finspångare som också hängde med till vad annars än "Viking Bar". Festen är ett faktum och alla verkar ha väldigt kul. När snacket om efterfest på vårt boende kom upp var alla sugna på att följa med, de flesta följde med plus lite till. Sedan var poolfesten igång som varade länge, kanske likte väl länge eftersom några har sovit till 14.00 idag, men det kan man väl bjuda på, Eller?!


Sköt om er*
Bye*













Båtresa, Reptiler och Viking Bar




Att båtresan skulle bli av var det inget snack om, 08.20 blev vi upphämtade av en minibuss med en lagom irriterad man bakom ratten eftersom han inte tyckte att vi stod och väntade där vi skulle och var nu sena.
Så det var en bra start och bättre skulle det bli när vi kommer fram till båten som redan ser full ut med självklart en massa tyska gubbar och tanter. Vi hoppar i båten och får de platser som ingen velat ha, på taket och precis vid motorerna som förde ett högt och jobbigt ljud, i en timma fick vi sitta alla på obekväma platser och nu är ingen på särskilt bra humör av oss. Första platsen att stanna på var det snorkling som stod på schemat där vi fick låna snorkel om man tog hand om det och lämnade in det när man var klar med det. Båten stannar och snorklar delas ut och ett kaos bryter ut bland alla tyskar som verkligen måste i vattnet samtidigt. Vi tar våra snorklar och hoppar i och snorklar kanske högst i 15 minuter av de 50 som båten skulle stå still. När 50 minuter har gått blåser en thaiare i sin visselpipa och tyskarna som fortfarande är i vattnet tampas om att ta sig upp i båten, och ja vad tror ni? just det.. på samma gång. Nu är alla i båten och snorklarna ska lämnas in Mr4 och Mr5 har lagt sina snorklar på sina platser medans de solar på taket, när de ska lämna in sina snorklar är självklart en snorkel helt plötsligt borta. Mr4 är nu riktigt irriterad och tänker absolut inte betala något som någon sniken tysk antagligen har snott av honom, thaikillen som vill ha snorkeln tjaffsar om att vi skulle hålla ordning på snorkeln men vi menade att någon tysk hade tagit den, så han nämnde inget mer om det under hela resan. Sen var det dags att åka iväg till nästa hållplats nämligen en Ö som hade en sjö inne i ett berg och det måste ju vara värt att se trots allt, Eller?!. Precis som tyskarna börjar vi klättra upp för berget bland 100 andra turister som redan var på denna Ö innan vi kom dit. Det var varmt och väldigt tungt att gå upp för berget, speciellt när man får möte av de som redan är på väg tillbaka ned för berget. Vi tog oss fram för att ta lite bilder på sjön som helt klart var vackert för att sedan ta sig tillbaka till båten trötta, hungriga och irriterade.



Nu skulle vi stanna och äta på en Ö 10 minuter från där vi befann oss och vi alla anade att maten skulle vara värdelös som pricken över i:et. Vi hoppade av båten och gick för att äta och såklart hamnade sist i kön för att tyskarna självklart inte ville vara sena dit. Maten var väldigt god faktiskt och nu börjar humöret skina upp hos oss flesta, vi är dock fortfarande trötta och alla somnar, vissa på bänkar andra under ett träd. En timma har gått och vi börjar vakna till lite och sätter oss och pratar lite skit, men Mr5 är fortfarande trött och går och lägger sig under trädet igen och detsamma gör Mr4. Då inträffar detta, Mr5 ligger och tittar upp i trädet och ser något över sig och säger till Mr4 som blir livrädd, det är alltså en grön lång orm precis över oss där vi sovit i över en timma. Vi får helt enkelt vara glada att ormen bara iakttog oss denna gång. Efter en lång väntan var det bara hemresan med båten kvar som öste på ordentligt i vågorna där självklart en tysk tant väljer den mest utmanande platsen där vågorna slår i som hårdast och hon studsade omkring förbannad längst fram men vägrade byta plats även om thaiarna frågade om hon ville det. Fy fan för tyskar.




När vi kom hem till boendet var vi alla lite småsega och vilade för att orka med en kväll på Viking "igen". Så vi slog på Fotbolls VM-Krönikan 1998 och efter den var alla på bra humör igen. Väl på Viking valde vi våra låtar och håvade in buckets som vanligt.  Vi träffade ett norskt kärlekspar som följde med oss till nästa ställe att hänga på, där vi pratade och hade trevligt. Men när Mr3 började prata om livet och om att köpa hus med den norska flickvännen fick killen nog och blev svartsjuk och drog med sig henne från platsen. Mr3 förstår ingenting och tar sällskap med Mr5 hem. När dessa kommer hem slocknar Mr5 i sin säng medans Mr3 nu är på reptiljakt runt boendet med Mr7, de hittar den största ödla de hittils skådat och måste ju bara retas lite med den. Sagt och gjort river Mr3 tag i ödlan som biter tag ordentligt i handen som finns bild på nedanför. Mr3 bryr sig knappt och skrattar för att han han bestämt sig för att ta med sig den in till Mr1 och Mr5 som hatar reptiler över allt annat, väl inne i rummet lyckas han väcka Mr1 som står upp i sängen och kramar en kudde, svansen går av och ödlan är nu på vift i lägenheten och ingen har hittat den än, konstigt med tanke på hur stor den faktiskt var eller är?.




Denna dag har handlat om att ligga på stranden handla lite och sedan avslutat med att titta på mycket fotboll som vi lär göra tills vi somnar inatt. Vädret måste bli bättre hemma, vad håller ni på med? vi vill inte ha någon snö när vi kommer hem! :) sköt om er så länge!

Bye*












Can I go to Sweden with you? I want to see snow

Ännu ett inlägg ska nu skrivas om vad vi har för oss här nere i paradiset. De senaste dagarna har handlat om att hitta ett nytt favorit "hak", och det är "Viking Bar". Där har vi kunnat önska våra svenska favoriter att sjunga till och studsa omkring. Låtar som "Det e sommar", "Kung i baren" och för att inte glömma "Var är vargen" som vi tror snart de arbetatande Thaiarna snart kan utantill. Det har blivit lite av våran grej att filma varandra när vi har som roligast på dansgolv och på olika andra konstiga platser, vilket ni där hemma aldrig lär få se, men vi är så pass snälla att vi lägger ut lite bilder här istället.



Vi har tagit oss i kragen och kommer att åka iväg på utflykt igen, denna gång från tidig morgon till eftermiddag. Det kommer handla om en båtresa till "Marinpark", ingen av oss har varit där innan så det blir spännande. Mycket bada, snorkla, sola, äta och lite gott att dricka på båten. "Marinpark" ska vara lite av ett paradis med massa små öar och små härliga stränder med apor och perfekt vatten för snorkling. Det är då man funderar på vad som händer i Sverige just nu, ryktet går att snön har tagit över totalt där hemma och att det varit riktigt kallt, tro inte att vi tycker det är synd, det blir bara mer fantastiskt att vara här.




Ikväll blir det väldigt lugnt eftersom vi ska upp tidigt imorgon, så vi kommer glida iväg med mopederna för att äta god mat och ha trevligt för att sedan sova tidigt. Eller? :P Sköt om er där hemma och undrar ni något får ni helt enkelt kommentera i bloggen.

Bye*








Utflykt, Match och Fest

Att göra utflykt kan väl inte bli mer typiskt svenskt, och vi tänker inte vara sämre än någon annan. Vi hoppade på våra mopeder för att hitta något kul att titta på. Det snurrades runt på ön en bra stund innan vi hittade ett vattenfall som skulle vara värt att se. Vi började visiten med att komma på den dumma tanken att rida lite Elefant, visst var det speciellt men lika konstigt. Efter det var det dags att ta sig till vattenfallet som man var tvungen att gå en bra bit till, vi trampade rakt in i djungeln med tron att hitta utan guide. Detta fick vi ångra eftersom vi gick vilse med rädslan för att ormar och andra konstiga djur skulle dyka upp. 7 djungelpojkar nådde aldrig toppen, men 4 stycken gjorde det till slut efter mycket gnäll, svettiga ryggar och till och med lite blod från rivsår på ben och fötter. Men det var värt det helt klart, kul att göra något märkligt.


Efter utflykten var det dags för hatmötet mellan Arsenal - Manchester United, alla hade köpt varsin matchtröja för att visa vilket lag som sitt hjärta tillhör. Vi såg matchen på storbild och delade upp bordet i två läger för att verkligen se till att känslor skulle svärma runt bordet. Matchen slutade med vinst för Manchester med klara 1-3, då trodde vi att kvällen skulle bli kort och att Arsenalpojkarna skulle tappa sugen för fest.


Festen drog igång omgående konstigt nog, det måste ha varit den svenska baren "Viking" som fick verkligen alla att tända till ordentligt. Det spelades bara svenska härliga fest-klassiker natten lång, buckets efter buckets gjorde att alla kunde ha en lång och väldigt "skötsam" kväll tillsammans, "eller!?"












RSS 2.0